Servicii

ACTIVITĂȚI INSTRUCTIV EDUCATIVE

      Programul educațional din grădinița noastră cuprinde activitățile instructiv-educative pe domenii experiențiale ce respectă Curriculum pentru educația timpurie (aprobat prin OMEN nr.4694/02.08.2019)

DOMENIUL LIMBĂ ȘI COMUNICARE

Acoperă stăpânirea exprimării orale şi scrise, ca şi abilitatea de a înţelege comunicarea verbală şi scrisă. Se urmăreşte ca preșcolarii să vorbească şi să se exprime cu încredere, clar şi fluent, utilizând modalităţi de exprimare adecvate pentru diferite categorii de auditoriu.

DOMENIUL ȘTIINȚE

Include atât abordarea domeniului matematic prin intermediul experienţelor practice, cât şi înţelegerea naturii, ca fiind modificabilă de fiinţele umane cu care se află în interacţiune.

DOMENIUL OM ȘI SOCIETATE

Include omul, modul lui de viaţă, relaţiile cu alţi oameni, relaţiile cu mediul social, ca şi modalităţile în care acţiunile umane influenţează evenimentele.

DOMENIUL ESTETIC ȘI CREATIV

Acoperă abilităţile de a răspunde emoţional şi intelectual la experienţe perceptive, sensibilitatea faţă de diferitele niveluri de manifestare a calităţii, aprecierea frumosului şi a adecvării produselor realizate la scopul pentru care au fost create. (vezi activitățile muzicale, activităţile artistico-plastice, drama, euritmia etc.).

DOMENIUL PSIHO-MOTRIC

Acoperă coordonarea şi controlul mişcărilor corporale, mobilitatea generală şi rezistenţa fizică, abilităţile motorii şi de manipulare de fineţe, ca şi elemente de cunoaştere, legate mai ales de anatomia şi fiziologia omului.

 Extras din Curriculum pentru educația timpurie (aprobat prin OMEN nr.4694/02.08.2019)

ACTIVITĂȚI OUT-DOOR

        Aceste activități presupun implicarea activă din partea tuturor copiilor, acordă importanţă deosebită activităţilor in aer liber, maximizează procesul de învăţare, minimalizând constrângerea specifică clasei, oferă o utilitate practică imediată cunoştinţelor învăţate.

       Un aspect important al educaţiei outdoor este acela că poate contribui la creşterea nivelului de bunăstare al copiilor; pe lângă nevoile de bază ale unei persoane, există şi o serie de nevoi la care educaţia outdoor poate răspunde şi anume: nevoia de a fi respectat, inclus social, de a fi activ şi responsabil, nevoia de a te simţi în siguranţă.

 

ACTIVITĂȚI DE ODIHNĂ ȘI RELAXARE

         Somnul şi perioada de relaxare de după-amiază este o etapă specifică grădiniţelor cu program prelungit, iar pentru copiii care „vor dormi” prima dată în grădiniţă, e necesară o pregătire din partea părinţilor, a educatorului, astfel încât să nu creadă că sunt abandonaţi, să-i asigurăm că întotdeauna după acest moment vor merge acasă. În dormitorul grădiniţei, copilul învaţă să se dezbrace şi să se îmbrace, să-şi aşeze în ordine hainele, activităţi pe care le face la început cu stângăcie pentru că necesită o bună coordonare psihomotorie. Din partea educatorului, această perioadă a zilei impune o bună organizare, calm, atenţie, blândeţe şi multă răbdare pentru că fiecare copil are nevoie de sprijin şi îndrumare.

 

ACTIVITĂȚI DISTRACTIVE

          În programul zilnic al grădiniței sunt cuprinse forme speciale de activitate care au drept scop  destinderea copiilor, crearea bunei dispoziții sau trecerea  de la o activitate la alta. Aceste activități cu scop de recreere  şi înveselire  sunt denumite în mod generic program distractiv. Programul distractiv, sub orice formă ar fi  organizat, are un efect imediat şi pozitiv asupra copiilor.

 

Pagină web realizată în programul pentru creare site-uri, WebWave.

gradinita47ploiesti.ro